19 Aralık 2011 Pazartesi

KIRMIZI BİBERLİ VE ANÇÜEZLİ PİYAZ

MALZEMELER;
2 ADET KIRMIZI BİBER
12 ADET ANÇÜEZ
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
2 ÇORBA LİMON SUYU
2 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
TUZ
PİYAZ İÇİN;
2 SU BARDAĞI KURU FASÜLYE
YARIM DEMET MAYDANOZ
2 ADET KURU SOĞAN
2 ÇOIRBA KAŞIĞI YEŞİL SOĞAN
2 ADET YEŞİL BİBER
2 ÇORBA KAŞIĞI ÇEKİRDEKSİZ SİYAH ZEYTİN
4 ADET MARUL YAPRAĞI
2 ADET DOMETES
BİR ADET HAŞLANMIŞ YUMURTA
SOS  İÇİN;
2 ÇORBA KAŞIĞI SİRKE
2 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
YARIM ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
YARIM ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
TUZ
YAPILIŞI;
1-FASULYELERİ BİR GECE ÖNCEDEN BOL SU İLE YIKAYIP ISLATIN. BİR MİKTAR SOĞUK SU İLE YIKAYIP ISLATIN . BİR MİKTAR SOĞUK SU İLE KISIK ATEŞTE PİŞİNCEYE KADAR  HAŞLAYIN . SOĞANI SOYUP YARIM AY ŞEKLİNDE DOĞRAYIN TAZE SOĞANLARI VE MAYDANOZU İNCE KIYIN . YEŞİL BİBERLERİ ÇEKİRDEKLERİNDEN AYIKLAYIP İNCE DOĞRAYIN YUMURTALARI HAŞLAYIN  SONRA 8 PARÇAYA BÖLÜN . DOĞRANMIŞ DOMETESLERİ MARUL YAPRAKLARINI , ZEYTİNİ İLAVE EDİN.
2-SİRKE LİMON SUYU, ZEYTİNYAĞI ,KARABİBER, PUL BİBER, VE TUZU ÇIRPMA TELİ  İLE KARIŞTIRIP SALATANIN ÜZERİNE GEZDİRİN. DİĞER YANDA ŞERİT KESTİĞİNİZ KIRMIZI BİBERLERİ SOTE EDİN.
3-DÖRT PORSİYON KLASİK USULDE HAZIRLADIĞINIZ PİYAZI TABAKLARA KOYUN, ÜZERİNE KIRMIZI BİBERLERİVE ANÇÜEZLERİ SERPİŞTİRİN. ZEYTİNYAĞI , LİMON SUYUNU VE SİRKEYİ TUZ İLE LEZZETLENDİREREK KARIŞTIRIN. SALATANIN ÜZERİNE GEZDİRİN. AFİYET OLSUN .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder