23 Aralık 2011 Cuma

''alabalık buğulama''




malzeme;4 adet alabalık
2 adet limon
yarım kök zencefil
1 su bardağı beyaz şarap
bir kaç dal maydanoz
Yapılışı;
1-Limonları soyun. kabuklarını jülyen  doğrayın . kök zencefili kiprit şeklinde doğrayın.
2-alabalıkların içini temizleyip, kuyruğuna kadar yarın ve oratasındaki kılçığı parçalamadan  çıkarın.
Bu işlemden  sonra jülyen doğranmış limonları ve zencefilleri ayıkladığınız alabalığın içine yerleştirin.
3-Bir çay bardağı suya, bir su bardağı sarap ilave ederek , 10 dakika kaynatın. Şarabın alkolü  azaldığında balıkları içine atıp 5 dakika daha kaynatın.  afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder