Yemek Tarifi
Sadrazam Lokumu İçin Gerekli Malzemeler;
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un
Kreması için:
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
yarım su bardağı şeker
Hindistan cevizi
1 paket vanilya
4 kaşık un
yarım su bardağı şeker
Hindistan cevizi
Islatmak için
2 su bardağı soğuk süt
Sadrazam Lokumu Tarifi:
Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede iyice karıştırıyoruz, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocağımızda pişiriyoruz. Krema piştikten sonra bir kenara alıp kremanın soğumasını bekliyoruz. Bu sırada arasıra dibi tutmasın karıştırmakta fayda var. Diğer taraftan şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyip, kek hamurunu elde ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hamuru incecik bir şekilde her tarafına yayıyoruz. 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kek pişerken fırının kapağını açmayın ya da kürdan batırmayın. Kek pişer pişmez fırından çıkarıp uzunlamasına ikiye kesiyoruz. Daha sonra kek soğumadan hemen rulo şeklinde sarıyoruz. Çünkü soğuduktan sonra sarmak zor olur. Sonrasında iyice soğuyan ve koyulaşan kremamızı rolu haline gelen keki açıp ortasına sürüyoruz ve tekrar sarıyoruz. Böylece içleri kremalı iki adet rulo elde etmiş olduk. Bu ruloları yaklaşık 2 cm genişliğinde kesiyoruz. Önce süte batırıp ardından her tarafını hindistan cevizine b
Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede iyice karıştırıyoruz, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocağımızda pişiriyoruz. Krema piştikten sonra bir kenara alıp kremanın soğumasını bekliyoruz. Bu sırada arasıra dibi tutmasın karıştırmakta fayda var. Diğer taraftan şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyip, kek hamurunu elde ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hamuru incecik bir şekilde her tarafına yayıyoruz. 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kek pişerken fırının kapağını açmayın ya da kürdan batırmayın. Kek pişer pişmez fırından çıkarıp uzunlamasına ikiye kesiyoruz. Daha sonra kek soğumadan hemen rulo şeklinde sarıyoruz. Çünkü soğuduktan sonra sarmak zor olur. Sonrasında iyice soğuyan ve koyulaşan kremamızı rolu haline gelen keki açıp ortasına sürüyoruz ve tekrar sarıyoruz. Böylece içleri kremalı iki adet rulo elde etmiş olduk. Bu ruloları yaklaşık 2 cm genişliğinde kesiyoruz. Önce süte batırıp ardından her tarafını hindistan cevizine b
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder