Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 3,5 su bardağı sıcak süt
- 3 su bardağı sıcak su
- 1/2 su bardağı krema
- 2 adet yumurta sarısı
- Tuz,nane veya kekik
Yapılışı
- Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin
- Unu ilave edip orta dereceli ateşte rengi değişene kadar kavurun
- Ocağın altını kısıp sıcak süt ve suyu tencereye ekleyin
- Unun topaklanmasını önlemek için hızlıca karıştırınAyrı bir kâsede krema ve yumurta sarısını karıştırın
- Çorba tenceresinden 1 kepçe alıp kremaya ilave edip karıştırın
- Karışımı çorba tenceresine ekleyip karıştırmaya devam edin
- Bir taşım kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin
- Çorbayı ocaktan indirip kâselere pay edin
- Damak tadınıza göre üzerine kuru nane ya da kekik serpebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder