25 Aralık 2011 Pazar

Pirinç pilavı

MALZEME
2 bardak pirinç
1 bardak sıvı yağ
1 pk et suyu
Tuz
1/2 bardak şehriye
Yapılışı;
Önce pirinçi soğuk suda  süzgeç içinde yıkayıyoruz   sonra bir tencereye sıvı yağ kızınca  arpa şehriye  koyarak kavuruyorum  şehriye siyahlaşmaya yüz tutunca pirinci koyarak kaşıkla karıştırmaya devam ediyorum 5 dakika kavurduktan sonra tuz ve    et suyu koyarak 2 dakika daha karıştırıyoruz sonra 2 su bardağı sıcak su koyuyoruz ve orta ateşte 15 dakika pişiriyoruz  pilav suyunu çekince altının ateşini kapatıp bir kenara alarak 15 dakika dinlenmeye alıyoruz  sonra servis yapıyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder