25 Aralık 2011 Pazar

BAL KABAĞI TATLISI

MALZEME;
2 kg balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz
Yapılışı;
Kabağı dilimleyip kabugunu bıçakla soyup  çekirdeklerini çıkarın  çelik veya kalın dipli  bakır tepside olabilir  düzgünce dizin kabakların üstüne toz şekeri serpin . kabak pişerken suyunu salacağı için suyu 1 bardak yeterli fazla suya gerek  yok.  suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak  ağır ateşte 30 dk pişirin  pişirdiğiniz kabakların altını iyice kısarak üzerine parlak olmaları için 2 tutam şeker serpelim tekrar kapağı kapatalım  ve 5 dakika dinlendirin . soğuyunca üzerine toz ceviz serperek servis yapalım. afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder