Malzemeler:
500 gr köftelik kıyma
1 adet küçük boy kuru soğan
bir dilim bayat ekmek içi
Kimyon
Karabiber
Tuz
1 adet küçük boy kuru soğan
bir dilim bayat ekmek içi
Kimyon
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
1- Kıymayı derin bir yoğurma kabına alın.
2- Soğanı ve bayat ekmeği rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
3- Kıymaya tuz, karabiber, soğan, ekmek içini ilave ederek yoğurun.
4- Yoğurduğunuz kımayı top haline getirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
5- Elinizi hafifçe yağlayın ve kopartığınız parçayı önce top haline getirin daha sonra iki avucunuz içinde bastırark köfte şekli verin.
6- Hazırladığınız köfteleri geniş bir tabağa dizin, üzerine streç film kapatarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
7- Izgarada önlü arkalı pişirerek sıcak servis yapın.
2- Soğanı ve bayat ekmeği rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
3- Kıymaya tuz, karabiber, soğan, ekmek içini ilave ederek yoğurun.
4- Yoğurduğunuz kımayı top haline getirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
5- Elinizi hafifçe yağlayın ve kopartığınız parçayı önce top haline getirin daha sonra iki avucunuz içinde bastırark köfte şekli verin.
6- Hazırladığınız köfteleri geniş bir tabağa dizin, üzerine streç film kapatarak buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
7- Izgarada önlü arkalı pişirerek sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder