5 Nisan 2012 Perşembe

İstanbul usülü papaz yahnisi

Yemek Tarifi

  • İstanbul Usulü Papaz Yahnisi Tarifi ; Lezzetli Et Yemeklerinden Olan Bu Tarif Gerçekten Sizin ve Sevdiklerinizin Çok Hoşuna Gidecek. Şimdiden Afiyet Olsun ..
    Malzemeler
    3 çorba kaşığı margarin
    600 gr kuşbaşı dana eti
    200 gr arpacık soğan
    2 diş sarımsak
    1 çorba kaşığı sirke
    1 su bardağı et suyu
    1/2 çay kaşığı tuz
    taze çekilmiş karabiber
    Yapılışı
    Margarini bir tavada eritin. Yağ kızınca etleri ilave edip, sık sık karıştırarak hafif renk alıncaya kadar pişirin.
    Soğan ve sarmısağı katıp, soğanların dışı iyice pembeleşinceye kadar arasıra karıştırarak pişirin. Sirkeyi, et suyunu, tuzu ve biberi ilave edip, et ve soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
    Papaz yahnisini önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın. afiyet olsun



  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder