27 Şubat 2012 Pazartesi

PATLICAN YEMEĞİ


MALZEME;
2 PATLICAN
1 SOĞAN
1 DOMETES
1/2 SIVI YAĞ
BİR TUTAM TUZ
1.5 SU BARDAĞI SICAK SU
YAPILIŞI;
PATLICANLARI  KÜÇÜK DİKDÖRTGENLER ŞEKLİNDE DOĞRAYALIM , SOGANI KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE DOĞRAYALIM.,DOMETESLERİ KÜCÜK PARÇALARA AYIRALIM  .
TAVAYA ÖNCE YAĞ SONRA SOĞAN SOGANLAR PEMBELEŞİNCE  PATLICANLARI KOYALIM BİRAZ SOTELEYİNCE VE YUMŞAYINCA DOMETESLERİ KOYALIM ET BULYONU KOYALIM BİR KAŞIK SALÇAYI KOYALIM  2 DİKAKIKA PİŞİRELİM SONRA  DOMETESLER  KOYALIM ERİYİNCE 1 SUYU  VE TUZU İLAVE EDELİM 15 DK PİŞİRİYORUZ 15 DAKİKA SONRA YEMEK SUYUNU ÇEKİNCE KURUTMADAN OCAĞI KAPATALIM VE SICAK OLARAK SERVİS YAPALIM AFİYET OLSUN.










1 yorum: