8 Şubat 2012 Çarşamba

 MIHLAMA
Malzemeler (Iki kisilik):
* 4 yemek kasigi misir unu.
* 2 yemek kasigi tereyagi
* Trabzon yoresine has minzi peyniri veya yarim yagli beyaz peynir
* 1 tatli kasigi tuz
* 1.5 su bardagi ilik su
Yapilisi:
Once , 2 yemek kasigi tereyagini celik bir tavada eritiyoruz. Ben yaparken teflon tavami kullaniyorum, ama Kuymak icin celik tava kullanmak daha iyi sonuc verebilir. Tereyagini eritme isleminden sonra 4 yemek kasigi misir unumuzu ilave ediyoruz. Misir unu tereyagini cekene kadar biraz kavuruyoruz. Daha sonra yaklasik 1.5 su bardagi ilik suyumuzu ve 1 tatli kasigi tuzumuzu ilave ediyoruz. Ilave edilen sicak suyun arkasindan 1-2 dakika karistiriyoruz. Karistirma islemi bittikten sonra ocagimizi yarim ates ile tam ates arasinda ayarlayip, icine son olarakta damak zevkimize gore peynirimizi ilave ediyoruz. Artik, Kuymagimizi yaklasik 20 dk kaynamasi icin ocagimizin ustunde birakabiliriz. Kuymak kaynadikca, hem daha fazla yogunlasacak, hem de tereyagi uste cikmaya baslayacaktir. 20 dk kaynama isleminin sonunda, Kuymak kahvalti masalarimizdaki yerini almaya hazirdir.afiyet olsun bizi takip etmeye devam edin lütfen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder