Malzemeler:
Alt katman icin:
- 1 paket etimek
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Muhallebi icin:
- 1/2 paket margarin
- 3 türk kahvesi fincanı un
- 8 yemek kaşığı şeker
- 1 kilo süt
- vanilya
- damla sakızı
Uzeri icin:
- Krem santi
Yapilisi:
- Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır. Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır.
- Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır.
- Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür.
- Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur. Şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır.
- Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür.
- Krem santisi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder