Malzeme
1 kg kuzu kuşbaşı eti, ½ kg arpacık soğan, 3 adet domates veya 2 çorba kaşığı domates salçası, arzuya göre pul biber, kekik, kırmızı toz biber, karabiber, tuz, 1 kahve fincanı sıvı yağ
Yapılışı
Arpacık soğanlarının kabuklarını soyun. Geniş dibi yapışmaz bir tencereye etleri koyun. Kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Etler yumuşadıktan yağı ilave edin. Soğanları da kattıktan sonra birlikte pişirin. Ardından ufak ufak doğradığınız domatesleri veya sulandırdığınız salçayı da katın. Eğer suyu azaldıysa ½ su bardağı su ilave edebilirsiniz Son olarak baharatları da katıp karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder